lördag, december 10 2022
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Arbetsmiljöverket förbjuder idrottsundervisning i Lundbystrandshallen. Bullret är skadligt för så väl personal som elever.

Förbudet träder i kraft den 1 februari 2016 om kommunen inte kommer till rätta med de skadliga ljudnivåerna i hallen.

Ljudnivåerna överskrider högsta tillåtna värden.

”Slutsatsen är att risk för hörselskada finns och den bedöms som allvarlig”, skriver Arbetsmiljöverket i ett föreläggande till kommunen.

Flera skolor bedriver idrottsundervisning i Lundbystrandshallarna, bland andra Polhemsgymnasiet, Ester Mosessons gymnasium och Bräckegymnasiet.

”Arbetsmiljöverket förbjuder er att vid idrottsundervisning, som sker genom gymnasieförvaltningens försorg inom Lindholmsområdet, från den 1 februari 2016 vid vite av 250 000 kronor låta arbetstagare utföra arbete och att låta elever genomgå undervisning”, skriver Arbetsmiljöverket i föreläggandet.

Föregående

Stobées och Olssons trädgårdar - nya namn i Göteborg

Nästa

Larm om fler skandaler på idrotts- och föreningsförvaltningen

Om författaren

Per Nygren

Journalist med ett förflutet som reporter, grävare och chef i dagspress och som utbildare av journalister. Stolt make, far och morfar. Bra på blöjbyten. Gillar att plocka svamp och laga mat.

Se även