En anonym person som uppger sig vara anställd i kommunen har larmat om fler påstådda oegentligheter inom idrotts- och föreningsförvaltningen. Tipset har skickats vidare till polis som redan utreder händelserna kring fotbollsklubben Qvidings bidragsfusk.

Tipset kom in den 19 maj till stadsledningskontorets tipsmottagning och till byrån som handhar den så kallade whistleblowerfunktionen.

Det gällde Qviding men också Arenan Härlanda Park med mera.

Enligt tipsaren finns det ”jävsituationer, samarbeten och samverkan” mellan förvaltningens och Göteborgs fotbollsförbund som ”påverkar satsningar på anläggningar samt utredningar om bidragsfusk”. Den tjänsteman som är förvaltningens kontaktperson i anläggningsfrågor har i tjugo års tid också varit aktiv i Göteborgs fotbollsförbund vilket enligt anmälaren påverkat arbetet.

”Förutom kontakten mellan Göteborgs fotbollsförbund och idrotts- och föreningsförvaltningen finns också korskopplingar mellan Göteborgs fotbollsförbund och Qviding som kan påverka utredning om bidragsfusk då förvaltningen och förbundet har nära samarbete”, skriver tipsaren.

Föregående

Idrottsundervisning i Lundbystrandshallen förbjuds

Nästa

Fika på stadsdelsnivå