Qviding FIF står inför konkurs om inte kommunen, än en gång, förbarmar sig över fotbollsklubben som tidigare avslöjats för fusk med kommunala bidrag.

”Just nu är det så illa att vi inte har kunnat betala fjärrvärme och det innebär att alla får duscha kallt”, skriver Mikael Olsson i ett nödrop till kommunstyrelsen.

Klubben ville ha ett möte med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S). Svaret kom från kommunalrådets Daniel Bernmar (V) sekreterare Alice Vernersson:

”Vad är det ni önskar  ta upp? Om det rör mer operativa ekonomiska frågor så är idrotts- och föreningsnämnden snarare rätt instans”, skrev hon.

Svaret:

”Vi vill gärna träffa Daniel och redogöra för kritiska situation som Qviding FIF befinner sig i, konkursen är väldigt nära. Diskussioner med IOFF  (idrotts- och föreningsförvaltningen) har förts en längre tid, men beskedet vi fick för några veckor sedan var att vi inte kan få någon hjälp därifrån.

Det innebär att snart kan vi inte ha någon verksamhet för alla våra ungdomar och även för Gatans Lag som också har sin verksamhet på Härlanda Park.
Just nu är det så illa att vi inte har kunnat betala fjärrvärmen och det innebär att alla får duscha kallt. Under vecka 27 är det Partille Cup och vecka 29 Gothia Cup. Det känns inte alls bra att deltagarna då troligtvis inte kan duscha varmt”, skrev Mikael Olsson,

Daniel Bernmar har dock inte tid att träffa Qvidings styrelse, samt ordföranden för Göteborgs fotbollsförbund, förrän den 31 augusti. Då har så väl Partille Cup (3-8 juli) som Gothia Cup (16-22 juli) passerat.

Att lagen då får en kalldusch nämner Qviding ingenting om på sin hemsida där klubben tvärt om skriver att den kommer att ta hand om servering och parkering ”vilket vi hoppas ska inbringa många välbehövliga kronor till klubbkassan”.

Qviding har varit i blåsväder för ekonomiska oegentligheter och mygel flera gånger.

För ett par år sedan berättade Spanaren om hur Qviding i flera år blåst upp deltagarsiffrorna för bidragsberättigade aktiviteter för ungdomar och därigenom fått upp emot tre miljoner för mycket i bidrag.  Kommunen krävde tillbaks en mindre del av pengarna. Också Riksidrottsförbundet krävde tillbaks utbetalade bidrag.

Klubben har dock gång på gång fått uppskov med betalningen.

Visselblåsaren som avslöjade fusket trädde fram i Spanaren:

 ”Genom sin generositet gentemot Qviding under flera år har de ansvariga i kommunen bundit ris åt egen rygg. Skulle kommunen kräva full återbetalning riskerar klubben en konkurs och kommunen tvingas punga ut med slantarna. På så sätt har beslutsfattarna också försatt sig i en jävssituation”, menade han.
Spanaren har också berättat om hur Qviding med kommunens hjälp tjänade pengar på att hyra ut sovplatser till ensamkommande barn.
LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:
Föregående

Kommunala Gryaabs biltvätt används av släkt och vänner?

Nästa

Stort kungligt intresse för Göteborg