Politikern Abbas Zarrinpour (S), som med hjälp av kompisen och före detta kommunalrådet Frank Andersson (S), såg till att få bra betalt för ”förlorad arbetsinkomst” från Västra Götalandsregionen utreds nu också för misstankar om att ha fått för mycket betalt från Göteborgs Stad.

På samma sätt.

I ett brev till Abbas Zarrinpour berättar Jakob Rydén på Stadsledningskontoret att det pågår en utredning om utbetald ersättning för förlorad arbetsinkomst till Zarrinpour. En ersättning som betalats ut för 102 dagar under åren 2014 till 2016.

Abbas Zarrinpour
Abbas Zarrinpour

Rydén begär lönespecifikationer från Zarrinpours arbetsgivare (främst Gunnilse IF) för att styrka att föreningen gjort avdrag på hans lön vid 102 kommunala ”förrättningar” då han begärt och fått betalt för förlorad arbetsinkomst.

Utredaren vill dessutom se anställningsavtalet mellan Zarrinpour och Gunnilse IF.

Zarrinpours uppgörelse med Gunnilse IF och hans ersättningar från regionen avslöjades av Göteborgs-Posten.

I korthet: Gunnilse IF hade i praktiken anställt Zarrinpour på halvtid som kassör för ungefär 24 000 i månaden. Men för att han skulle kunna kvittera ut en heltidslön (på sedermera 56 000 i månaden) intygade Frank Andersson (S), tidigare ordförande i Gunnilse IF, att Zarrinpour fick löneavdrag från klubben när han var borta för att fullgöra sina politiska uppdrag.

Regionen betalade därför ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Frank Andersson medgav för GP att det aldrig varit aktuellt för klubben, som drogs med ekonomiska svårigheter, att verkligen betala Zarrinpour 56 000 kronor i månaden.

– När vi gjorde upp om heltidsanställning visste vi att vi aldrig skulle behöva betala ut den månadslönen. Jag visste att han skulle vara ledig på halvtid för att jobba med politiken, sa Frank Andersson.

Någon ersättare för Abbas Zarrinpour under den tid han varit borta från jobbet i Gunnilse har aldrig behövts. Han har alltså klarat sitt heltidsjobb på halvtid. Precis som det var tänkt.

Efter avslöjandet lämnade Abbas Zarrinpour alla sina politiska uppdrag.

Det har ”tydliggjorts för mig att jag inte har rapporterat enligt regionens regelverk. Detta har inte skett medvetet utan jag har handlat i god tro och jag kan bara beklaga det som inträffat. Jag kommer självfallet att göra rätt för mig genom att betala tillbaka det som blivit felaktigt”, skev han i ett pressmeddelande.

En polisutredning inleddes mot Frank Andersson (för osant intygande) och Abbas Zarrinpour efter GP:s avslöjande.

Nu utreder även Göteborgs Stad de utbetalningar som staden gjort till Abbas Zarrinpour som haft uppdrag bland annat som ledamot i trafiknämnden.

 

Läs också:

Frank Andersson ifrågasätts – av idrottsledare

 

Och om en tidigare skandal där Frank Andersson är inblandad:

Frank Andersson (S) gjorde upp med citysjukhus – för att rädda (S) i valet

Frank Andersson: ”Bra att känna inflytelserika personer”

Frank Andersson (S) beredd att avgå efter Spanarens avslöjande

 

Föregående

Ny arena - om åtta år?

Nästa

Lönlöst blåsa i visslan för usel mat på äldreboende