lördag, december 10 2022
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Frank Andersson (S), uppvuxen i den politiska kultur som kallas  Göteborgsandan, anser inte att han gjorde fel då han höll hemliga möten med Citysjukhusets + 7 grundare och agerade för dess räkning.

Att det ledde till att Citysjukhuset behandlades annorlunda än andra vårdcentraler ser han inte heller som något problem.

Revisorerna som granskade affären ställde flera frågor till Frank Andersson.

Risken, att betraktaren från sidan, att man skall känna en politiker. Då har man större chans till framgång. Det är denna oro, olika behandling, som revisorskollegiet har oro för”, står det i revisorernas anteckningar från en intervju med Andersson.

– Japp. jag tror att det är så, men det är farligt att bara säga att detta handlar om politiker. Alla inflytelserika personer är bra att känna, svarar Frank Andersson.

– Jag vet att tjänstemän och vissa jurister tyckte det var fel att prata med Anders (Citysjukhusets +7 chef). men för mig som politiker kan jag aldrg gömma mig.

Hur fungerar det? Gör politiker så här? undrar revisorerna.

– Japp, tämligen övertygad om att det är så. Gör man det inte, lägger sig i, vad skall man ha politiker till då?

Läs också:

Frank Andersson (S) beredd att avgå efter Spanarens avslöjande

Röster om affären Citysjukhuset +7

Jo, gode Frank,/ det är seriöst

 

Föregående

Röster om affären Citysjukhuset +7

Nästa

Frank Andersson (S) beredd att avgå efter Spanarens avslöjande

Om författaren

Per Nygren

Journalist med ett förflutet som reporter, grävare och chef i dagspress och som utbildare av journalister. Stolt make, far och morfar. Bra på blöjbyten. Gillar att plocka svamp och laga mat.

Se även