JAG KANSKE först skall säga att jag är en nyhetsfreak. Detta innebär att jag i princip endast ser på nyhetsprogram på TV. Det är Rapport, Aktuellt och TV4 i stort sett hela kvällarna (jag har dessutom köpt till en tysk kanal för säkerhets skull). Eftersom jag bor i eget hus så har jag fått välja bland olika leverantörer av bredband för TV. Jag har prövat olika men har för närvarande Com Hem. Intressant är att de här leverantörerna inte har fler europeiska kanaler än enstaka tyska och franska.

Så helt plötsligt händer det att Bonnier säljer TV4 till Telia vilket leder till att Tele 2 som har Com Hem som leverantör vilket i sin tur leder till att Com Hem inte längre förmedlar TV4. I princip innebär detta att staten äger samtliga markburna kanaler i Sverige. Ägandet är väl tveksamt men via utnämningsmakten har staten i alla fall inflytande över såväl TV1 som TV2 och TV4. Om detta är ett skäl till bråket eller om skälet är rent ekonomiskt vet jag inte och det är heller inte intressant här.

MIN POÄNG är att jag numera inte kan se nyheter på TV4, men för att kompensera detta bortfall har jag i stället fått BBC, CNN, CNBC och andra engelsktalande kanaler (samt ett antal helt ointressanta kanaler). Så nu kan jag se nyheter i stort sett dygnet runt även om dessa i sig är ganska enahanda och lika.

Men detta har i stort sett lett till att jag hoppas att bråket mellan kanalerna inte upphör, för tänk er att byta ut TV4 mot BBC, CNN och CNBC. Jag vet att bråket har en allvarlig medial betydelse men jag har inte riktigt förstått problemet så jag gläder mig åt denna för tidiga julklapp.

Föregående

Är det så försvarsanslaget ska användas?

Nästa

Nytt teleskop detaljgranskar nya planeter