FÖR UNGEFÄR ett år sedan skulle jag köra min yngste son till Landvetters flygplats. Jag bor ute i Älvsborg så jag skulle normalt köra Götatunneln genom Göteborg, det hade jag gjort tidigare, men nu var ett rör stängt, och hur skulle jag nu köra?

Jag slog på min GPS och den sade ”kör via Mölndal”. Lite konstigt kanske, men att få återse min vackra barndomsstad, åtminstone delvis, kunde ju vara trevligt. Dessutom skulle jag ju undvika trängselskatten. Resan gick alldeles utmärkt och att sedan åka tillbaka via Mölndal, Gunnebo, Stensjön och Stensjöhöjd var ett rent nöje.

FÖR NÅGON MÅNAD sedan skulle jag åter köra en son till Landvetters flygplats. Han bor på höjden ovanför Engelbrektsgatan och där hittar jag ganska dåligt. Men jag hade också läst att vägarbete ägde rum vid Korsvägen så jag vågade inte ge mig in i trafiken där. Hur skulle jag köra? Svaret kom från sonen, ”kör via Mölndal”. Det var bara att blåsa på genom Krokslätts Parkgata, över spårvägen och upp på motorvägen till Landvetter.

FÖR TVÅ VECKOR sedan skulle jag förnya min ögonmedicin. Jag går normalt till Frölunda specialistsjukhus där jag brukar bli väl omhändertagen. När jag ringde fick jag svaret att man hade semester och att jag kunde återkomma om två veckor. Men så läste jag i Spanaren att Frölunda specialistsjukhus var nedlagt och vad skulle jag göra då?

Jag ringde till Sahlgrenska för att få hjälp. Där bekräftade man att Frölunda specialistsjukhus var nedlagt. Och sedan kom svaret ”för att förnya dina recept för du gå via Mölndal”.

Nu är den stora frågan: Vad är nästa problem som inte Göteborg klarar utan ska lösas via Mölndal? Är det någon som räknat på problemen? Man förlorar på uteblivna trängselavgifter men slipper ögonpatienter. Vilka ytterligare problem ska lösas via Mölndal?

Föregående

Owe Thörnqvist, 90, höll full fart i 90 minuter

Nästa

Stadsbyggnad gör tummen ned för planerna i Överåsparken