INFÖR PRIDEVECKAN i Göteborg tittade jag på Pridefestivalen i Stockholm och blev förskräckt.

Av de politiska partierna var Sverigedemokraterna inte inbjudna och Medborgerlig samling fick inte ställa ut. Något märkligt var att Medborgerlig samling inte fick ställa ut då det ju är det enda parti som har en uttalat homosexuell partiledare, men partiet ansågs inte uppfylla Pride/RFSL:s värdegrund, hur nu den ser ut.

Bland de partipolitiska ledarna på scen var samtliga i riksdagen representerade samt av någon anledning en företrädare för Feministiskt initiativ. Eftersom inte Jimmie Åkesson fanns med lät man representera honom med en leksakselefant som under allmänt skratt placerades på scen.

DET BLEV DEN KLASSISKA mobbingsituationen med hela klassen utan Bosse som man istället under glada tillrop mobbade. Man bör kanske tänka på att tillställningen är skattefinansierad och inte något privat jippo.

Hur tänkte Kristersson som ju talat om vuxna i samtalet inför valet, och hur tänkte Fridolin som ju ständigt propagerat mot mobbing och som deklarerat att mobbing är det värsta han vet?

Sedan kom två kvinnliga artister där den ena bar hammaren och skäran på bröstet på sin t-shirt. Hammaren och skäran på en Pridefestival, hur tror hon att Sovjetunionen behandlade homosexuella?

Denna uttalade kommunist framträdde också tidigare i TV4 med en t-shirttext som löd ”Fuck SD” men det stämde tydligen med Pride/RFSL:s värdegrund.

ÄN MER ALLVARLIGT var att tingsdomstolarna sant förvaltningsdomstolen i Stockholm deltog i festivalen med tröjor som uppgav deras hemvist. Om de uppträtt som privatpersoner skulle nog ingen reagerat, men uppträda under sin profession som ju förhoppningsvis skall vara objektiv och opartisk är en annan sak. Det innebär att vissa domstolsföreträdare blivit aktivister. Hur skall människor som står inför dessa domstolar vara övertygade om deras objektivitet?

Vad vi nu kan hoppas är att vi kan få en värdig Pridefestival i Göteborg med en värdegrund som inte är så uttalat partipolitisk även om vi snart skall ha val eller kanske just därför.

Tilläggas bör att Ebba Busch Thor har bett om ursäkt för sitt deltagande och en högre domare i Stockholm har kritiserat de deltagande domarna.

Föregående

Folket stängdes ute från beslut om Västlänken

Nästa

Koloniområde utplånas för Västlänken