Under hela maj månad har de göteborgare, som är förtjusta klassisk jazz, även kallad tradjazz, på måndagarna kunnat lyssna en timme på sin favoritmusik i Göteborgs närradiokanal 103,1.
Det var ett första försök av föreningen Göteborg Classic Jazz att bidra till lite bättre variation i musikutbudet.

Bosse Johnsson
Bosse Johnsson.

Och hur avlöpte det hela?
– Mycket bra, såvitt jag kan bedöma. Det finns ju tyvärr inga mätningar att hänvisa till, men jag har fått så många spontana, positiva omdömen att man nog vågar tala om succé.
Det svarar en glad Bosse Johnsson på Spanarens fråga. Han är sedan flera år tillbaka ordförande i föreningen Göteborg Classic Jazz, som har över 600 medlemmar.

Bosse Johansson har koll på tradjazzens huvudstad
Bosse Johnsson har järnkoll på allt som nära nog dagligen händer i tradjazzens huvudstad, som Göteborg ofta kallas, men även i närområdet.
Den som vill hänga med i alla turer och inte missa något evenemang gör klokt i att kostnadsfritt prenumerera på Bosses nyhetsbrev, som uppdateras en gång i veckan.

Fullt fokus på planering av tradjazzfestivalen
Nu tar Bosse Johnsson itu med att, tillsammans med partners och sponsorer, planera årets tradjazzfestival. Den äger rum fredag-söndag med start 30 augusti.
Liksom förra året utspelar sig det mesta på och runt Långgatorna.
– Det blev en veritabel succé i fjol. Men jag vågar redan nu påstå att årets festival kommer att bli ännu bättre, deklarerar Bosse Johnsson utan att darra på manschetten.

30 nationella och internationella akter på tre dagar
Festivalkommittén har redan plockat fram ett attraktivt program med många fina artister och orkestrar. Faktum är att det närmar sig trettio akter på tre dagar och publiken kommer garanterat att finna många konserter den kommer att gilla.
Programmet är späckat av både internationella och lokala band med hög kvalitet rakt igenom. Utöver ett 25-tal lokala jazzband kommer det orkestrar från Danmark, Nederländerna. Finland, Frankrike, Storbrittannien och Stockholm.

Föregående

Hyreshöjning nära sex procent efter beslut av särskild skiljeman

Nästa

Här är parken som bjuder till aktivitet, eftertanke, njutning och exotiska träd