Johannes Anyuru blir det största namnet på Angereds bokmässa som i år arrangeras för sjätte gången – mässan med fokus på litteratur och författarskap från förorten.
Det är gratis att besöka mässan.

Angereds bokmässa invigs fredag 3 maj med en stor fest i kulturhuset Blå Stället, med musik, mat och spoken word. Medverkar gör poeterna Somaya El Sousi och Amer Sarsour, spoken word-stjärnan Nilo Zamiri och hiphopartisten Malake.

Bokmäsa Angered 2
Ett samtal mellan Nicolas Lunabba och Hadaya El Harfaoui på förra årets bokmässa i Angered. Bild: Maria Kopp.

Samtal, workshops, poesi, sagor, vernissage – och fest
Under lördagen bjuds på författarsamtal, workshops, poesiläsning, sagoläsning, en vernissage och en releasefest – sistnämnda för barnens eget magasin ”This is Angered”. Tidningen görs av skolbarn i Angered i åldrarna 8-14 år, ett projekt som drivs av journalisten och författaren Marie Oskarsson och formgivaren och illustratören Felicia Fortes. Releasen äger rum i Angereds stadspark.

Gazasamtal med Anyuru och Ighe
Johannes Anyuru – som publicerade sin senaste roman, ”Ixelles”, 2021 – kommer att samtala med tidskriften Ord & Bilds redaktör Ann Ighe om sin text ”Gaza står nu bredvid Hanoi och Guernica”, som publicerades i Aftonbladet 21 december 2023, https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wAq9R1/johannes-anyuru-om-gaza
Bakom Angereds bokmässa står kulturhuset Blå Stället, nätverket Blå Ställets vänner samt biblioteken i Angered, med stöd av Kulturrådet, Litteraturstaden Göteborg och Göteborg & Co. Samarbetspartners är Angereds Folkhögskola, Göteborgs Litteraturhus, Göteborgs universitet och Läsfrämjarinstitutet.

Hela programmet här:
https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/angereds-bokmassa/program

Föregående

Spanaren stoppar ovälkomna annonser

Nästa

Spanaren fyller tio år - och siktar mot minst 2 000 nya artiklar