Den nybyggda ishallen på Ruddalen blir i mars nästa år skådeplats för bandyns finalspel för 17- och 19 åringar. Sveriges bästa junior- och ungdomslag gör upp om titeln ”Bäst i Sverige” i hallen som slår upp sina portar för verksamhet om en dryg vecka, nämligen 10 december.
Junior- och ungdomsfinalhelgen arrangeras av Svenska Bandyförbundet i samarbete med Distrikt Sydväst, föreningarna SK Höjden, Mölndal Bandy, IFK Kungälv och Kareby IS.

Tidigare år har P19 och F17 spelat sina finaler i samband med seniorernas SM-finaler, som de senaste åren avgjorts på Studenternas IP i Uppsala. Förra säsongen spelades P17-finalen i Stockholm i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Men nu tar Svenska Bandyförbundet ett helt nytt grepp på ungdomsfinalerna.
– Vi vill rikta ljuset på våra bästa juniorer och ungdomar i och med det nya konceptet kring ungdomsfinalhelgen. De är bandys framtid och ska ha de bästa sportsliga förutsättningarna. Vi vill ge dem högsta möjliga fokus från förbund, publik och media, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare i Svenska Bandyförbundet.

Publik folkfest på Ruddalen
Samtliga matcher kommer att vara tillgängliga via streamingtjänster och förhoppningen är att det även kommer att vara välfyllda läktare under hela helgen – en riktig folkfest för junior- och ungdomsbandyn.
– Vi är stolta och glada över att vi får möjlighet att stå som värd för ungdomsfinalerna. Det betyder förstås mycket för distriktet och våra föreningar att hamna i strålkastarljuset och att få göra det i den senaste arenan i bandysverige. Vi välkomnar lagen, tillsammans med tillrest publik, till västkusten och hoppas att många lokala bandyungdomar i regionen tar chansen att träffas och se framtidens stjärnor, säger Per-Arne Fernsund, ordförande i Bandyförbundet Distrikt Sydväst.
Evenemanget pågår fredag till söndag 10-12 mars. Totalt spelas nio matcher. Sex semifinaler och tre finaler.

Föregående

Uppsluppenhet, experiment och närvaro på Brötz Jazzklubb

Nästa

Bara tre procent av göteborgarna har skyddsrum