tisdag, mars 21 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Den 1 november, lade Transportstyrelsen fram sitt förslag till regeringen om nytt regelverk för A-traktorer, så kallade Epatraktorer.
Frågan har blivit brännande mot bakgrund av de svåra olyckor med dessa fordon som på senare tid inträffat, några med dödlig utgång.

Frågor att beakta är att det är för lätt att trimma fordonen till att överstiga de 30 km/tim som de får framföras i, obligatoriskt användande av säkerhetsbälte, utbildning av förare för A-fordonen och kopplat till detta, trafikbeteendet i samband med framförandet i till exempel rusningstid, när A-traktorerna orsakar långa bilköer med åtföljande växande irritation/ilska hos de bakomliggande bilisterna.
”Förbjud dessa fordon!” är en vanlig åsikt, som på senare tid uttalats i olika attitydundersökningar på temat.

Spanaren gjorde för en tid sedan intervjuer på ett torg i Stenungsund med en grupp unga A-traktorförare/ägare från olika håll i Bohuslän. Detta framkom vid träffen:

Gemenskapen allra viktigast för långsamma förare

Previous

Många miljoner på spel i strid om p-hus i Örgryte

Next

Unikt missnöjesbrev från avstavade ärkebiskopen

Check Also