Öde kyrktorg 3
Ett nytt samverkansavtal ger nytt hopp om att Kyrktorget åter ska bli en levande miljö.

Ett samverkansavtal mellan fastighetsbolaget Sten & Ström och byggföretaget Skanska innebär att det tänds ett hopp för Kyrktorget i Partille.

Under flera år har torget legat i träda, sett alltfler stängda lokaler och butiker och utvecklats till kommunens värsta sorgebarn.
Avtalet som berör fem olika fastigheter runt Allums köpcentrum omfattar bostäder, kontor, detaljhandel samt vård och hälsa, och beskrivs som ”framtidens köpcentrum” av Sten & Ströms vd Marie Caniac i ett pressmeddelande där hon lovar ”att hjälpa till att lyfta Partille och skapa en väldigt speciell stadsdel”.

Glädjande och hoppfullt för Partille
Beskedet är minst sagt välkommet från Partilles sida.
Så här uttrycker sig kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M) i samma pressmeddelande:
“Det är mycket glädjande att Steen och Ström och Skanska har hittat varandra och tecknat detta inledande avtal. Från kommunens sida gör vi oss nu redo för att påbörja den gemensamma utvecklingen av Kyrktorget både på kort och lång sikt.”

Utveckling mot hållbar stadsdel
På Skanska är man förstås också nöjd med avtalet:
”Vi skall nu närmast formalisera vår samverkan i syfte att tillsammans med Sten och Ström och Partille kommun utveckla centrumet till en hållbar och unik stadsdel med goda kommunikationer och service.”
Någon tidsplan eller närmare detaljer i avtalet framgår inte i pressmeddelandet

Föregående

Matbudgeten håller - men nya pengar krävs

Nästa

Världsrekord och VM-guld med bas i Haga