Rondelrenar i Stenungsund
Nytt i år för Stenungsundsborna är installationen med julklappar, tomtar och renar. Allt i en snöfri miljö. Bild: Spanaren

Det är personalen på Parkavdelningen i Stenungsunds kommun som ser till att tätorten ges en extra känsla av julstämning, även nu när snön dragit sig undan.
– De är kreativa och har ett brinnande intresse för detta, berömmer Elin Silfver, deras ansvarige chef på Parkavdelningen.

– Det är en del i uppdraget. Det är jättekul att se dem jobba tillsammans och växa i sina roller, berättar Elin Silfver, enhetschef Park, Stenungsunds kommun, för Spanaren.
Gruppen, som smyckar samhället, allt efter årstiden, består av åtta personer.

Tomtar och paket i trädet vid rondellen
Spåren av deras kreativitet syns sedan en tid tillbaka i form av bland annat tomtar och paket i trädet vid rondellen intill järnvägsstationen, och i parken utanför Kulturhuset där den stora julgranen lyser upp eller vid entrén till Kommunhuset.
Men belysningarna i träden svarar Stenungsunds gatuavdelning för.

Omtyckt stämningsskapare bland kommuninvånare och gäster
Stenungsundsborna och andra besökare gillar det gruppen från Parkavdelningen gör för att höja trivseln och skapa julstämning, även nu när vädret mera påminner om milda höstdagar snarare än om vitskimrande juletid.
– Vi får jättemånga reaktioner i form av uppskattning, fortsätter Elin Silfver. Särskilt när personalen är ute på plats och jobbar.

Ständig förnyelse vägledande ambition
Ambitionen hos Parkavdelningen är att ständigt förnya och gå vidare. Nytt för denna gång är bland annat paketen och tomtarna i trädet.
Och vad kommer nästa steg att bli?
– Vi får väl se vad som blev bra i år, vad det kostade och vilka förbättringar vi kan göra till nästa gång, svarar Elin Silfver.
Avsikten är att då satsa även på områden i kommunen som ligger utanför tätorten.

Föregående

Sprickor i partierna efter Kyrkomötet

Nästa

Tre nya nationella specialistuppdrag till SU