Vad är det man brukar säga?
En gång är ingen gång.
Två gånger en vana.
Och tre gånger – en tradition?

Ja, varför inte…
Hursomhelst: Under oktobers tre sista dagar arrangeras Konstrundan i östra Göteborg för tredje året i rad.
Arrangörer är Kulturhuset Bergsjön, Familjebostäder, Göteborgs stad i samarbete med Medborgarskolan,.Higab och Seriefest i väst.

Mer än 25 utställare visar upp sig
Drygt 25 konstnärer och konsthantverkare verksamma i östra Göteborg deltar i samlingsutställningen i Stall 11, Kvibergs stallgårdar 2 med vernissage fredag 29 oktober kl 18-20.
Och under lördag 30 och söndag 31 oktober öppnar de flesta av dem sina ateljéer och verkstäder mellan kl 11 och 16; några som har sina lokaler lite avsides från lämpliga kommunikationer visar i stället upp sina alster i en miniutställning i Ateljé Lyktan på Gregorianska gatan 17.

Grupputställningar och workshops i det digra programmet
Utöver detta arrangeras även grupputställningar och workshops bland andra av kulturföreningen Ögat, Seriefest i väst, Munkhuset med friskvård som specialitet samt Kulturskolan östra Göteborg. Detaljerade uppgifter om dessa evenemang finns i det utmärkta programmet samt på hemsidan.
I programmet presenteras även samtliga deltagare kortfattat intill bilder på signifikativa konstverk eller konsthantverksalster. Där finns även en mycket bra karta man kan använda för att lägga upp turerna mellan stadsdelarna..