Vad är det man brukar säga?
En gång är ingen gång.
Två gånger en vana.
Och tre gånger – en tradition?

Ja, varför inte…
Hursomhelst: Under oktobers tre sista dagar arrangeras Konstrundan i östra Göteborg för tredje året i rad.
Arrangörer är Kulturhuset Bergsjön, Familjebostäder, Göteborgs stad i samarbete med Medborgarskolan,.Higab och Seriefest i väst.

Mer än 25 utställare visar upp sig
Drygt 25 konstnärer och konsthantverkare verksamma i östra Göteborg deltar i samlingsutställningen i Stall 11, Kvibergs stallgårdar 2 med vernissage fredag 29 oktober kl 18-20.
Och under lördag 30 och söndag 31 oktober öppnar de flesta av dem sina ateljéer och verkstäder mellan kl 11 och 16; några som har sina lokaler lite avsides från lämpliga kommunikationer visar i stället upp sina alster i en miniutställning i Ateljé Lyktan på Gregorianska gatan 17.

Grupputställningar och workshops i det digra programmet
Utöver detta arrangeras även grupputställningar och workshops bland andra av kulturföreningen Ögat, Seriefest i väst, Munkhuset med friskvård som specialitet samt Kulturskolan östra Göteborg. Detaljerade uppgifter om dessa evenemang finns i det utmärkta programmet samt på hemsidan.
I programmet presenteras även samtliga deltagare kortfattat intill bilder på signifikativa konstverk eller konsthantverksalster. Där finns även en mycket bra karta man kan använda för att lägga upp turerna mellan stadsdelarna..

Föregående

Kulturnatta firar 30 år dubbelt upp

Nästa

Särskilda gruppen på SU upphör - men inte pandemin