Kommunstyrelsen har fattat ett beslut som får stor betydelse för Göteborgs inomhusidrott. I fortsättningen ska alla nya hallar, eller gamla som byggs om, ha måtten 40×20 meter, vilket gör att stora sporter som handboll, innebandy och fotboll (futsal) kan använda hallarna på icke-skoltid.

– Den bästa julklapp jag har fått i hela mitt liv, kommenterar Kenneth Johansson, hedersordförande i
Handbollväst, som slitit med frågan i mer än tio år.

Kenneth Johansson: ”Oerhört glädjande julklapp”

Fem partier (V, Fi, S, D och MP) drev vid Idrotts- och Föreningsnämndens möte 26 november igenom att den nya hallen i Gunnestorpsskolan i Tuve skulle ha fullmått trots att det från början var meningen att den skulle vara mindre. Förra veckan tog kommunstyrelsen beslut om att detta skulle gälla för alla framtida hallar.

När hallar byggts för små har det inneburit att de inte kunnat användas för några av de största sporterna då skolorna slutat för dagen. Idrotten har drabbats.

Handbollsförbundet och Innebandyförbundet har varit mest aktiva i att driva på frågan.

– Andra kommuner har legat längre fram, säger Kenneth Johansson, och det är oerhört glädjande att vi nu nått fram i Göteborg. Men detta är bara ett steg.

Fortfarande finns stora frågetecken kring den arena som ska ersätta rivna Lisebergshallen.

– Stor skam att det inte är löst, tycker Kenneth Johansson. Skulle både RIK handboll och Frölunda hockey gå till slutspel blir det omöjligt att båda spelar i Scandinavium alla omgångar. Det vill man inte tänka på.

Föregående

Och tomten kom till Tjörn

Nästa

Visst känner jag förtroende för partiledarna