torsdag, februari 2 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Carl Bengtström är Göteborgs nya stjärna i friidrott. Han vann Europamästerskapet på 400 meter häck för löpare upp till 20 år i Borås under helgen och Spanaren var förstås enda Göteborgstidning på plats.

Carl, som fyllde 19 år i januari, vann på 50,32, vilket är nära hans personliga rekord. Marginalen till tvåan var mer än en halv sekund.

– Jag struntade i tiden, jag sprang bara för att göra mitt bästa och visste att det skulle räcka långt, berättade Carl.

Han siktade på medalj, men var egentligen den store favoriten. Han gjorde som han brukar, startade näst intill på max och hade den klart starkaste avslutningen. På det viset går det inte att förlora.

Carl kommer från Landvetter, men har tränat och tävlat för Örgryte IS sedan han var nio år. Han har knappt ord nog för att påpeka vilken betydelse tränaren Erik Olsson haft för hans utveckling.

Ingen svensk har vunnit 400 meter häck i EM för juniorer sedan Mölndals Niklas Wallenlind gjorde det – för 32 år sedan!

– Den här tävlingen har varit mitt mål hela säsongen, fortsatte Carl, men jag är inte färdig än. Göteborgs Grand Prix väntar i augusti och sedan blir Finnkampen väldigt kul. Senior-VM? Nej, det har jag inte haft en tanke på.

Men han siktar högt.

– Jag vill bli bäst och springa både VM och OS så småningom, slutar han.

Previous

Köerna till ögonsjukvården blir längre

Next

Smärtsamt svårt att få sjukvård

About Author

Cege Berglund

Idrottsjournalist sedan 60-talet. Har skrivit om nästan alla sporter, men inte dart eller hästpolo.

Check Also