Det har talats om att all trafik vid Korsvägen – åtminstone biltrafiken – skulle stoppas helt under byggandet av Västlänken. Ett sådant fullkomligt dråpslag mot trafiken blir det inte. Men rejält med krångel, kaos och köer – speciellt efter sommaren 2020. Här är fakta enligt Trafikverkets plan.

2018 – 2020, fas 1 (grafiken här ovanför): Biltrafiken på Korsvägens östra sida trängs ihop från tre körfält till ett, vilket kommer att bygga på köerna i rusningstid. Cyklister omdirigeras till andra sidan Korsvägen. Fotgängare kan passera arbetsområdet på en särskild gångväg

Från Korsvägen och förbi Liseberg blir det bara ett körfält för bilar.

2020, preliminärt under sommaren, blir det ny stor och mycket tuff omläggning för biltrafiken när fas 2 i västlänkbygget startar, och ett nytt schakt öppnas väster om Korsvägen. Bilister som kommer från Skånegatan och Södra vägen kommer inte att kunna svänga till Örgrytevägen.

Spanaren återkommer med ny information längre fram när det stora kaoset närmar sig.

För mer detaljer om trafiken vid Korsvägen under byggtiden, se trafikverkets information här.

Föregående

Ledningen ansvarig för korruptionskulturen på Göteborgs Spårvägar

Nästa

Känd tränare portad från idrottshallen