Bilden tagen vid Räddningstjänstens inspektion av sina möjligheter att ingripa vid en eventuell brand i höghuset på St Eriksgatan.

Om Västlänken skall byggas i den planerade sträckningen kommer den att hindra Räddningstjänsten – om den skulle behöva ingripa vid en eldsvåda på Sankt Eriksgatan.

Sankt Eriksgatan, som sträcker sig från Östra Hamngatan till Packhusplatsen i kanten av Västra Nordstan, kommer nämligen att stängas av när bygget drivs genom och förbi Kvarnberget.

För alla eventualiteters skull har Räddningstjänsten varit och inspekterat sina förutsättningar att kunna använda sidogatorna. Inspektionen gick bra men enligt Spanarens källor är det inte möjligt för den att bekämpa en eventuell brand på våning sju och åtta i åttavåningshuset.

Hur ansvariga på Trafikverket för projekt Västlänken samt den politiska ledningen i stan skall kunna tillförsäkra de boende i fastigheten den trygghet de förväntar sig återstår att se. Hur länge Sankt Eriksgatan kommer att vara avstängd finns det för närvarande ingen uppgift om.

Föregående

Ett råd till Göteborgs nya styre

Nästa

Trafikverket vill inte kännas vid någon försening