Melwin Lycke-Holm är inte vilken Holm som helst. Han är son till olympiske mästaren Stefan Holm och liksom far sin hoppar han höjd.

Gissa om Melwin kan tröttna på jämförelsen med pappa? Men han har bra svar när han får frågan om det inte innebär en press att pappa vunnit OS:

– Vet inte. Jag har aldrig haft någon pappa som INTE vunnit OS.

Här river Melwin på två meter, men sedan klarar han och vinner. Foto: Gudrun Nyberg

Melwin föddes 12 oktober 2004, en och en halv månad efter att pappa stod överst på den olympiska prispallen.

I söndags hoppade Melwin två meter för första gången i livet och vann Världsungdomsspelen på Ullevi, en gigantisk tävling där han är obesegrad. Spanaren var enda tidning på plats men kunde inte avgöra vem som blev gladast, Melwin själv, pappa och tränaren Stefan eller rent av farfar Jonny. Den senare har sämsta personliga rekordet på familjens manliga sida- 1,75, dock med den gamla dykstilen, på kolstybb och iförd dobbade fotbollsskor.

– Sedan jag tog 197 i november har jag inte tänkt på annat än två meter, sa Melwin. Va´gött att ha det gjort! Nu ska jag bara vara nöjd och inte jaga nya mål.

Stefan Holm har haft många samtal med sonen om vad det innebär att hoppa höjd och heta Holm.

– Jag föreslog att han bara skulle heta Lycke och inte Holm i efternamn, men det gick inte Melwins mormor med på, berättade Stefan. Han njuter helt klart av att tävla, men skulle han inte vilja hoppa, så slipper han.

13-åringen har redan hoppat högre än vad pappa gjorde i motsvarande ålder. Och han är cool. Efter att unge Holm rivit första försöket på rekordhöjden blåste en hatt (!) in på ansatsbanan. Melwin tog den på sig innan ägaren fick tillbaka huvudbonaden, sedan klarade han.

Dessutom hade han bra försök på 2,04, vilket skulle inneburit inofficiellt världsrekord för 13-åringar. Mycket tyder på att han klarar det före födelsedagen.

Föregående

Marina Johansson (S) kritiseras för delikatessjäv

Nästa

Förnyelse inom (S) i Göteborg? Eller kommer de att köra på som vanligt?