Det relativt nystartade partiet Demokraterna i Göteborg har fått ytterligare ett starkt namn i sin medlemskader.

Nyförvärvet heter Joakim Rosdahl, sedan många år en välkänd bloggare som tidigare tillhörde Centern.

Joakim Rosdahl

Rosdahl är sedan länge motståndare till tunnelprojektet Västlänken, en ståndpunkt han argumenterat flitigt för i sin blogg. Huvudanledningen till att han lämnade Centern, som inte har varit representerat i fullmäktige den senaste mandatperioden, var partiets ställningstagande för Västlänken inför hösten val.

När Spanaren talade med Joakim Rosdahl förra gången berättade han att han i samma veva hade lämnat sitt sista förtroendeuppdrag i Centern, som ordförande i stadsdelen Centrum.

En kort politikpaus

Beträffade sina planer för framtiden deklarerade han, att han nu skulle ta en paus från politiken. Den blev kort, för nu har han tänkt om och anslutit sig till Demokraterna.

Göteborgs nyaste parti hade för övrigt ett välbesökt årsmöte under måndagen i Lundby gamla gymnasium. Möteslokalen var nära nog fylld till sista plats trots det fina vädret.

Utöver sedvanliga årsmötesförhandlingar och ännu en presentation av partiets omfattande program framträdde Inga-Britt Ahlenius som gästtalare. Efter sin tid i Finansdepartementet, riksrevisor och som rakryggad chef för FN:s internrevision behöver hon ingen närmare presentation.

I Göteborg är hon kanske mest känd för uttalandet att hon inte begriper varför göteborgarna inte är ute och marscherar på gatorna mot alla egendomligheter i kommunalpolitiken.

Partifunktionärerna med partiledaren Martin Wannholt i spetsen kunde också glädjas åt, att medlemsantalet i Demokraterna nu är uppe i drygt 1 700.

Föregående

Ekonomichef stal 1,2 miljoner från sin arbetsgivare

Nästa

Chefer går fria efter tragedin på Kofferdalen