På frågan om Atea ordnade någon ”dragning” som hade med jobbet att göra under jullunchen blev svaret nej. ”Skiter i vilket”, skrev chefen.

Den sparkade IT-chefen visste att han bröt mot kommunens strikta regler för samröre med företag som kommunen gör affärer med.

Han skriver själv att han ”skiter” i det.

Ett exempel är från den 6 november 2015.

Då har Atea bjudit in till jullunch.

Chefen mejlar en fråga till sin kontakt på Atea: ”Kommer ni att ha ngn liten info/dragning om ngt IT-relaterat i samband med detta?”

Chefen bad Atea om ”give aways” som han kunde tigga till sig.

Svaret är entydigt: Nej. Bara en lunchbuffé.

”Ok”, svarar chefen, ”jag skiter i vilket men HR har sagt Ok till enklare jullunch i samband med dragningar. Låtsas som jag tror detta är så.

Efter att ha fått inbjudan till fotbollsmatch och förtäring vid ett annat tillfälle frågade han sin chef om det var okej. Svaret blev nej.

Vilket den sparkade IT-chefen struntade i.

Kommunens revisorer har tidigare granskat Intraservice resor och riktat skarp kritik mot förvaltningen.

Likadana tongångar återkommer i utredningen av IT-chefen som ibland fått förfrågningar från Atea om resor till London eller Stockholm med större inslag av nöje än av nytta.

Den sparkade chefen bjöds på fotbollsmatcher av Atea – och bad om en biljett till sin granne också.

En  resa till Barcelona för m ässan HP Discover som arrangerades av Atea beskrivs så här: i utredningen: Första dagen ägnas helt åt nöjen. ”En trerätters middag serveras på restaurang Shoko som ligger fint placerad vid stranden.” Senare i veckan: ”Vi möts i hotellets lobby för att ta oss till kvällens restaurang SpeakEasy. Här avnjuter vi en god middag med passande viner. Efter middagen fortsätter kvällen på en av Barcelonas populäraste nattklubbar, Sutton. 02.30 Transfer tillbaka till hotellet för dem som önskar.”

 

 

Läs huvudartikeln:

Kommunal IT-chef sparkades efter avslöjande e-post

Föregående

Även högste chefen lät sig bjudas

Nästa

Förstår du vad doktorn säger?