Martin Wannholt (Samverkande göteborgare) vill använda de pengar som nu går till papperstidningen Vårt Göteborg för att säkra Slottsskogsobservatoriets framtid.

Så här skriver han i ett förslag till kommunstyrelsen:

”Göteborgs barnvänliga folkobservatorium i Slottsskogen har tyvärr hamnat mellan stolarna vad gäller huvudman för ekonomiskt stöd. Varken regionen eller staden har uttalat att de tar ansvar. Utan ett mindre ekonomiskt bidrag till föreningen blir det omöjligt att fortsätta med verksamheten – att låta stadens barn och ungdomar få lära sig mer om naturvetenskap och stjärnhimlens alla gåtor.”

 
”…  För att säkerställa verksamheten och ge stadens skolor fortsatt tillgång till observatoriet, behövs en ekonomisk delfinansiering om ca 750 000 kronor 2018 och framåt.  
Eftersom kommunstyrelsen och snart kommunfullmäktige beslutat att lägga ned Vårt Göteborg i tryckt form, uppstår en möjlighet att använda del av dessa inbesparade medel för att stödja observatoriet redan under 2018. ”

Läs också:

Stjärnorna kvittar det lika om Slottsskogsobservatoriet överlever?

Föregående

GAIS lyckliga lördag - en kollektiv utandning

Nästa

Socialtjänstens arbetsmiljö i Hjällbo underkänns - vite hotar