Inte mindre än 22 personer har sökt tjänsten som generaldirektör för nya Jämställdhetsmyndigheten med placering i Göteborg.

Hur många är det vid en jämförelse?

– Ganska normalt, nånstans i mitten skulle jag säga, svarar Jan Lindberg på Spanarens fråga. Han sitter i regeringskansliets så kallade förvaltningsgrupp och arbetar bland annat ned tillsättning av generaldirektörer och andra högt uppsatta statstjänstemän.

– Vi har redan börjat titta på ansökningarna men det går inte så snabbt för närvarande eftersom det är semestertider, säger Jan Lindberg. Men det är ju ingen panik. Tjänsten skall inte tillträdas förrän vid årsskiftet 2017-2018 då den nya myndigheten skall vara färdig.

Okänt vilka som sökt

Vilka som sökt tjänsten kan man däremot inte få reda på numera. Bestämmelsen infördes för några år sedan av integritetsskäl, sedan det visat sig att sökande till en annan och kanske högre tjänst hade känt besvär och ibland fått obehagliga frågor på sin arbetsplats.

– Ansökningstiden gick ju ut för en dryg månad sedan, men det hindrar inte att det fortfarande går att lämna in ansökan, säger Jan Lindberg utan att ge en antydan om hur det skall tolkas.

HR-chef är utsedd

I Göteborg jobbar trepersonersgruppen vidare med uppdraget att utforma den nya myndigheten. I dagarna har en ny HR-chef utsetts bland de många sökande. Eller personalchef som det hette förr.

– Men namnet kan inte bli offentligt förrän tiden för överklagande har gått ut, säger gruppens chef, Kerstin Alnebratt till Spanaren. För övrigt håller vi fortfarande på en hel del med inredningen och utrustningen av lokalerna i Angered centrum. Det måste ju också fungera.

Föregående

Falsk sjuksköterska arbetade i vården i fyra år

Nästa

Nya löparstjärnan är snabbast – och bäst på att hålla sig frisk