Ett 30-tal sökande vill bli HR-chef i nya Jämställdhetsmyndigheten med placering i stadsdelen Angered i nordvästra Göteborg kommande årsskifte. Eller personalchef, som det hette förr i tiden.

– Vi har fått in många verkligt kvalificerade sökande, berättar Kerstin Alnebratt, regeringens särskilda utredare och organisatör av den nya myndigheten. Vi ska i dagarna sätta igång med att utvärdera sökandes meriter.

Det kan få ta lite tid. Det är inte förrän i höst som HR-avdelningen ska börja rekrytera cirka 70 medarbetare.

Och hur fortgår arbetet med att utforma myndighetens organisation och framtida arbetsuppgifter?

– Det går också bra. Mycket vardagsarbete för närvarande med lokalerna, som ska byggas om för att passa verksamheten, svarar Kerstin Alnebratt.

– Beträffande organisation och arbetsuppgifter vill vi i utredningsgruppen inte lägga fast alltför mycket. Den blivande generaldirektören måste också ges ett rimligt handlingsutrymme.

Även rekryteringen av generaldirektör har påbörjats. Ansökningstiden går ut den 7 juni. Men någon ansökan av den kvalificerade utredaren själv hade inte lämnats in i slutet av maj.

– Jag har nog funderat på saken fram och tillbaka men inte kommit fram till något beslut.

Det kan man i och för sig förstå. Kerstin Alnebratt är under utredningen tjänstledig från en intressant forskartjänst som chef för Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet.

Föregående

Hamnarbetare protesterar mot medlares uttalande i Spanaren

Nästa

Göteborg vill bli "Europas innovationshuvudstad"