Byggbolaget Wallenstam ska bygga 800 bostäder i Kallebäck till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Men hinner de?

Hans Wallenstam har skrivit till Ann-Sofie Hermansson för att skynda på kommunen med alla tillstånd.

”Det är fantastiskt att Göteborg beslutat att göra denna jubileumssatsning där Göteborg ska erbjuda 7 000 extra hem som en gåva till medborgarna”, skriver Hans Wallenstam till kommunstyrelsens ordförande.

”Wallenstam ska vara med och leverera minst 950 nya hem som en del i stadens gåva till dess invånare. En förutsättning var dock att detaljplanen skulle vara klar under 2017 och för att kunna bygga och erbjuda detta till göteborgarna kom vi överens om att bygglovshandlingar skulle göras parallellt.

Nu har diverse frågor gällande detaljplanen i Kallebäck där vi ska bygga 800 av de 950 lägenheterna fastnat och vi har misstankar om att kommunen inte klarar att hålla detta löfte att ha alla beslut klara under 2017. De resterande 150 lägenheterna som är Godhems Backe i Majorna löper på enligt plan.

Jag ber dig ödmjukast att verkligen göra allt Du kan för att kommunen ska klara denna utfästelse gällande Kallebäck så att vi kan erbjuda göteborgarna denna gåva 2021.

Vi står redo med byggare och är färdigprojekterade, detta för att kunna sägtta spaden i marken när alla tillstånd är klara.” 

 

Föregående

Säg ja till hearing om Västlänken

Nästa

Angereds kamelcenter kämpar vidare