lördag, december 10 2022
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

IK Sävehof går in i handbollens SM-slutspel som ett av landets mest publikdragande lag, både på dam- och herrsidan. Den nya hallen, Partille Arena, har inneburit publikökning på 70 respektive 80 procent för killarna och tjejerna.

Sävehofs lagkapten Elin Enhörning i kamp med Heidförsvaret under slutspelet. Bild: Tommy Holl
Sävehofs lagkapten Elin Enhörning i kamp med Heidförsvaret under slutspelet. Bild: Tommy Holl

Damerna har i seriespelet snittat 1 280 åskådare och är fjärde bästa publiklaget i Sverige, alla lagidrotter inräknade. Siffrorna är bättre än flera klubbar på herrsidan, bland annat mesta mästarna Redbergslid.

Sävehofs ekonomi förbättras förstås, även om det är dyrare att spela i den nya arenan jämfört med gamla Partillebohallen.

– Nettoförbättringen blir mellan en halv och en miljon kronor, men då är inte investerings- och ökande evenemangskostnader på några hundra tusen inräknade, berättar klubbdirektören Stefan Albrechtson.

Det går alltså ingen nöd på världens största handbollsklubb, som i sommar än en gång arrangerar världens största ungdomsturnering, Partille Cup.				
			
		
Föregående

Sjöfartsmuseet välkomnar Higab

Nästa

Chef på Hisingen anlitade kompis som konsult

Om författaren

Cege Berglund

Idrottsjournalist sedan 60-talet. Har skrivit om nästan alla sporter, men inte dart eller hästpolo.

Se även