ÄRADE LÄSARE,

Här kommer ett äkta nyårslöfte från mig som ansvarig utgivare.

Spanaren ska under 2017 låta de stressade makthavarna vara i fred. Vi ska inte bli närgångna och kolla om de har något fuffens, ja just fuffens, för sig. De ska få arbeta ostört för kommunens bästa.

Också Spanarens uppgift blir att se till kommunens bästa. Vi måste alla dra åt samma håll.

Det är ju jobbigt att bli tittad lite snett på när man möter de mäktiga, till exempel kommunalråd eller direktörer i allmänhetens tjänst.

Jag föredrar en mer bekväm tillvaro i den varma goa gemenskap makten erbjuder.

Tänk att få sitta vid samma bord som de och använda samma ord som de. Att äta samma mat och avnjuta samma drycker som de. Allt under kristallkronorna i fina salonger. Med finaste slipsen på. Och artigt leende. Titlarna kastade i papperskorgen.

När man återses är det bara glada miner. Varje gång.

VÅRT NYA MOTTO blir därför:

Stryk medhårs och släta över. Man måste ju förstå hur svårt det är styra över andra. Misstag begås, och man bör veta att sådant är mänskligt.

Hur ska nu detta gå till?

 

 

 

Här möter jag ett stort problem. Medarbetarna i denna tidning plägar olydigt gå sina egna vägar. De nosar och krafsar. Hittar de något som luktar illa så ska det absolut in i Spanaren.

Men kan inte jag som ansvarig utgivare stoppa stötande artiklar? Joo..men…man tackar ju inte nej till en bra grej (nyhet). Frestelser är så lätta att falla för.

Åtskilliga gånger har jag avgivit nyårslöften om ett mer hälsosamt liv. Men det har alltid spruckit direkt efter tolvslaget.

Känner jag Spanarens redaktion rätt brakar det således iväg åt det hållet med även det här löftet.

Men kom i så fall ihåg att jag hade goda intentioner i slutet av 2016.

Gott Nytt År.

 

Föregående

Vem ska betala fiaskot med de italienska spårvagnarna?

Nästa

Vad är rätt pris för Stampens tidningar?