”Ni bryr er om romer – men ingen bryr sig om sverigedemokrater. Fy bubblan!”

Så – i fri tolkning – klagar SD när kommunstyrelsen i veckan diskuterar en komplettering till Göteborg Stads budget.   

Det är de röd-gröna – med fullt stöd av alliansen – som föreslår att två miljoner kronor avsätts för att finansiera fyra tjänster som brobyggare mellan romska föräldrar och deras barn samt skolornas ledningar och personal.

Tjänsterna har inrättats som ett led i en större satsning sedan Göteborgs Stad av regeringen utsågs till pilotkommun för romsk inkludering 2012.

Skolbrobyggarna i Göteborg har ”utvecklat ett värdefullt arbete för att underlätta för romska barns skolgång och har inte setts som ett tillfälligt projekt”, skriver de rödgröna som alltså vill avsätta två miljoner till finansieringen nästa år.

Det har fått SD att slå bakut.

Till sådant vill partiet inte avsätta några pengar.

”… 2 000 000 kronor på fyra så kallade brobyggare för att endast bygga broar till en minoritet. Vart har brobyggandet till de övriga minoriteterna tagit vägen? Ska inte alla grupper ges samma möjligheter att assimileras i det svenska samhället”, frågar SD och ger exempel på andra utsatta minoritetsgrupper som – underförstått – skulle behöva assimileras i det svenska samhället:

”Vart har brobyggandet till de mobbade och diskriminerade personer som har valt att gå ut som Sverigedemokrater tagit vägen?”

Föregående

Ska Göteborg resa monument över svenskar som krigade för Nazityskland?

Nästa

Affärsman hotade att döda kvinna och äta hennes hjärna