Det första intrycket: Jäklar, så stor den är.
Vi glömmer fort men faktum är att det bara är ett tiotal år sedan de flesta svenska morgontidningar trycktes i det som kallas fullformat.
Dennis Töllborg föredrar att använda det engelska ordet broadsheet och eftersom han gjort sig känd som mannen som helst går mot strömmen har han bestämt sig för att ge ut sin tidning i det format som täcker större delen av frukostbordet och är helt omöjligt på bussen eller spårvagnen.
Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.
Den göteborgske juristprofessorn köpte utgivningsbeviset för 10 000 kronor, har plöjt ner ytterligare 130 000 för att få det första numret tryckt och har lyckats övertala ett antal människor att jobba gratis för att fylla den 40-sidiga premiärutgåvan.
Ingen nätupplaga
Enligt Töllborg ska tidningen vara helt fri från annonser och inte bäras av det statliga presstödet.
Den ska heller inte finnas i någon form på nätet även om det har skapats en Facebookgrupp kring GHT.
Om pappret är heligt för Töllborg förefaller det som om Torgny Segerstedt är hans gud.
Sämre förebild kan man ha om man likt den legendariske tidningsmannen vill ta strid mot makten och etablissemanget.
Töllborg har också ”kapat” den spalt som Segerstedt använde för att bland annat kritisera och häckla Hitlers Nazityskland.
Nu liksom då heter spalten Idag och Töllborg använder sig av långa Segerstedtcitat för att förklara var han själv står i samhällsdebatten.
Långa texter
De flesta som medverkar är kända och väl etablerade personer och det kan man imponeras av.
Förre FN-inspektören Hans Blix får resonera utförligt om det globala (o)säkerhetsläget, Stig Fredriksson, pensionerad utrikesreporter skriver om det han kan bättre än de flesta, Putins Ryssland, Alexandra Pascalidou har bevakat den romska frågan i flera TV-reportage och skriver om dem, Per Jönsson, mellanösternexpert förklarar vad som hände med den arabiska våren.
Alla texter är långa, mycket långa.
Och allra längst är Josephine Frejes och Julijas Sidners granskning av psykvården.
Reportaget breder ut sig över fyra uppslag.
Tack och lov är bilderna i paritet med det övriga, det vill säga gigantiska och det gäller för övrigt illustrationerna till samtliga artiklar.
Kanske ett andra nummer
Första numret är tryckt i 2 000 exemplar och lanseras på Bokmässan.
Och sedan då?
Jo, det kanske kommer ett andra nummer framåt jul, men enligt Töllborgs egna kalkyler krävs 50 000 personer som är villiga att betala 2 000 kronor för en årsprenumeration (ett nummer i veckan) för att det ska bära sig över sikt.
Dagspressen befinner sig i tidernas djupaste kris, väldigt få tror att traditionella medier tryckta på papper har någon framtid.
Det struntar Dennis Töllborg blankt i.
Så är han heller ingen tidningsman, något som han själv är noga med att poängtera.
Skulle han mot alla odds lyckas är jag gärna den förste som lyfter på min gamla murvelhatt.