Ägaren till ett hyreshus blev missnöjd när huset sattes under tvångsförvaltning.

Svaret: Han trakasserade de jurister han ansåg ansvariga.

Huset mannen ägde sköttes uselt till hyresgästernas förtvivlan. Det mesta förföll. Följden blev alltså att fastigheten sattes under tvångsförvaltning. Ägaren gick miste om hyresintäkterna och hade inte längre kontroll över huset.

Beslutet fattades först i hyresnämnden. Fastighetsägaren överklagade men förlorade även i hovrätten.

Han började då bombardera de tre domarna i hovrätten som avslagit överklagandet med förvirrade, men uppenbart arga mail. En av domarna har berättat för polisen:

Först kallades han ”lemur” i mailen och tyckte att det var något han kunde leva med. Dock förvärrades det hela och han kallades därefter bland annat tidelagsjurist, slaktare, mördare och ”rån-utan-kpist”. Domaren ansåg då att gränsen var passerad och anmälde.

Nu får fastighetsägaren svara inför rätten för förgripelse mot tjänstemän, och en av hovrättsdomarna vill ha 5000 kronor i skadestånd.

Väntade på gatan

Inte nog med detta. Fastighetsägaren anklagas också för att ha attackerat den jurist på hyresgästföreningen som ursprungligen tog ärendet med hans misskötta hus till hyresnämnden.

Fastighetsägaren satt och väntade i sin bil på gatan på morgonen när juristen kom ut för att bege sig till jobbet. Han närmade sig henne inne på hennes tomt och skrek, enligt juristen: ”Jag ska se till att du blir av med jobbet och jag ska anmäla dig!”

Så nu åtalas fastighetsägaren även för hemfridsbrott.

Efter detta ännu ett axplock ur högen av aktuella vardagsbrott:

BÄLTESLÖS. En man i 40-årsåldern kommer att hamna inför rätta för att ha kört utan att använda bilbältet. Normalt avgörs sådana ärenden utanför rätten, men mannen nekar trots att polis tog honom på bar gärning.

BEVÄPNAD. En 35-åring åkte fast i tullen när han försökte smuggla in ett gevär från tysklandsfärjan.

DROGSMUGGEL. En man med rötter i Mellanöstern togs i tullen på Landvetter flygplats när han försökte smuggla in 194 gram färsk khat och 4 kilo torkad khat.

LANGNING. En man i 65-årsåldern skulle vara hygglig och köpa ut festdrycker åt tonåringar. Han togs med 1,4 liter starksprit, 6,05 liter alkoläsk, 0,33 liter cider och 6 liter vin. Nu åtalas han för olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

SNABB. En 33-åring registrerades för 132 km/tim i Lundbytunneln, där tillåten hastighet är 70.

FUSKANDE LÄKARE. En flitig stafettläkare har enligt åklagaren genom bokföringsfusk undandragit minst 1,5 miljoner kronor från beskattning. Nu åtalas läkaren inte bara för skattebrott och bokföringsbrott – åklagaren vill också ge honom näringsförbud.

MOBILBLUFF. En 40-åring sålde en mobiltelefon av modellen Samsung Note 3 på auktionssajten Tradera och tog emot 2900 kronor. Men köparen fick inte den utlovade produkten utan en värdelös skräpkopia. Säljaren åtalas nu för bedrägeri och köparen vill ha pengarna tillbaka.

MEDICINSTÖLD. En anställd på Kungälvs sjukhus misstänks ha stulit minst 100 ampuller morfin.

VAB-BLUFF. En man i Vårgårda har lurat försäkringskassan. Han har enligt åklagaren vid ett antal tillfällen kvitterat ut sammanlagt 10 395 kronor i föräldrapenning trots att han jobbat eller haft semester.

Föregående

En enda frilansjournalist motsatte sig Stampens rekonstruktion

Nästa

Whistleblowerfunktionen ska utreda nya påståenden om korruption - vet du mer?