söndag, januari 29 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Nu har Göteborg föryngrats igen. Samma sak varje år, massor av unga människor strömmar in i sta´n, först ett stort gäng som spelar handboll, någon vecka senare en ännu större skara fotbollstjejer och -killar.

Det handlar alltså om, just nu, Partille Cup, och senare Gothia Cup.

Handbollsturneringen, som drogs igång på tisdagsmorgonen, skapas av en gedigen organisation, där IK Sävehof från Partille ockuperat stora delar av Göteborg, men framför allt av 22 000 spelare och ledare. Tillsammans utgör de världens största turnering i just den här idrotten. Lagen kommer från 43 länder. Turneringen startade 1970, men det finns fortfarande plats för nykomlingar. I år gör Marocko debut med ett pojklag.

Många blivande världsstjärnor har spelat i turneringen. En av dem är Ljubomir Vranjes från Kortedala och Redbergslid. Numera kallas han världens bäste tränare och är högaktuell som blivande svensk förbundskapten för herrlaget efter OS. ”Ljubo” finns i Göteborg för att bland annat följa sin 15-årige son i Flensburg-Handewitt och för att på torsdagen signera sina memoarer.

Vilka matcher rekommenderar Spanaren? Svaret är: alla! När som helst, på vilken plan som helst visas enastående spelglädje. Inte en huligan i sikte, inte ett enda dopningspiller – idrott när den är som bäst! Titta bara på Per Wissings bilder, så förstår var och en.

Cup1

Cup2

Cup3

Cup4

Cup5

Previous

Folkomröstningar har fördelar

Next

Ackordet kan inte rädda Göteborgs-Posten - mer pengar behövs

About Author

Cege Berglund

Idrottsjournalist sedan 60-talet. Har skrivit om nästan alla sporter, men inte dart eller hästpolo.

Check Also