Visningen av Gårdagruppens alternativ till Västlänken fortsätter. Efter den publika framgången för utställningen i Stadsbiblioteket tidigare i år är den nu installerad i en lokal på Engelbrektsgatan 26 fram till 4 maj.

Utställningen i Stadsbilioteket väckte redan från början stort intresse och lockade 600-800 nyfikna per dag och sammanlagt 12 000 besökare.

Har det tillkommit något nytt utställningsmaterial som motiverar en ny visningsperiod?

− Inte så värst mycket, men lite kompletteringar har vi allt gjort för att göra Gårdaförslaget ännu tydligare. Fast i första hand ville vi få till stånd en fortsättning, eftersom det var många människor som inte hade möjlighet att besöka utställningen i vintras och som gärna vill informera sig om alternativet till pengarullningen för Västlänken.

Det säger Caroline Thelning, curator och ansvarig för utställningen tillsammans med arkitekt Gunnar Anjou, som också var pedagogisk ciceron och presentatör förra gången.

− Utställningen var sevärd då och är det fortfarande för den som är intresserad av utvecklingen i stan de närmaste 14-15 åren, säger Carolin Thelning också.

”Långsiktigt hållbar infrastruktur”

”Gårdaalternativet ger staden och regionen en långsiktigt god och hållbar infrastruktur, stadsutveckling och är en samhällsekonomiskt positiv investering”, skriver Gårdagruppen i sitt senaste nyhetsbrev och hoppas på god uppslutning även den här gången, framför allt från den yngre delen av befolkningen.

− En fantastiskt fint gjord utställning på en liten yta. Väldigt bra information rätt över. Vi fattade direkt hur det hela är tänkt, säger Ralph Andersson, till vardags art direktor och projektledare på en reklambyrå i Göteborg och med ganska bred erfarenhet av utställningar, som besökte utställningen häromdagen tillsammans med sin fru Ulla.

− Vi upplevde en väldig skillnad jämfört med då vi besökte kommunens utställning om Västlänken i Älvrummet tidigare. Då hade vi svårt att få någon bra överblick och dessutom visade det sig, att personalen där inte hade tillräckliga kunskaper om stan.

Föregående

Fem arkitektbyråer tävlar om Sahlgrenskas nybygge

Nästa

Facket tar strid för 6-timmarsdagen på Svartedalens äldreboende