Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson har backat ut från stadshuset. Ganska omgående efter Spanarens avslöjande lämnade hon tillbaka sin passerbricka i receptionen till stadshuset, där kommunstyrelsen och stadsledningskontoret har sina arbetsplatser.

− Det gick helt enkelt för fort, säger hon i en kommentar till Spanaren.

Ann-Sofie Hermansson har som bekant nyligen utsetts av socialdemokraterna till att ta över som kommunstyrelsens ordförande efter Anneli Hulthén, som inom kort lämnar sin post. Men ännu är ”Soffan” inte invald i styrelsen av kommunfullmäktige; det sker först vid februarisammanträdet.

Det var i måndags som Spanaren kunde avslöja, att ”Soffan” redan tycktes ha fri access till stadshuset utan att ha något kommunalt uppdrag. Hon och en blivande medarbetare till henne hade fått passerbrickor, som de nu lämnat tillbaka.

Hon har inte, som framhölls i Spanarens rapportering, haft någon ersättning från kommunen och inte heller haft något arbetsrum.

Anneli Hulthén ännu kvar

− Det gick som sagt för fort. Jag har ju sagt att jag vill göra en rivstart i jobbet men inser nu att jag och mina framtida medarbetare borde ha avvaktat den demokratiska processen i fullmäktige. Jag kan bara skylla på att jag har varit alltför ivrig att komma igång med mitt nya arbete, omtalar Ann-Sofie Hermansson vid samtal med Spanaren.

Hon påpekar vidare, att hon framför allt så snabbt som möjligt vill komma in i budgetprocessen och att hon lika snabbt ville sätta sig in andra procedurer och rutiner.

Fram till dess ”Soffan” blir invald som ersättare i kommunstyrelsen kommer Anneli Hulthén att sitta kvar på ordförandestolen.

Enligt uppgift till Spanaren är det biträdande kommunalrådet Mariya Voyvodova (S) som kommer att frånträda sin post för att skapa den vakans i kommunstyrelsen som behövs för att kunna välja in Hermansson – först som ersättare som sagt.

En länk till måndagens artikel med den information som fanns då finns HÄR.

Föregående

"Grävande Journalister" tar emot pengar av Göteborgs kommun

Nästa

Grävarna: Ge oss pengar så ordnar vi Grävseminarium varje år i Göteborg