Missnöjd personal på Valhallabadet som vill ha ”ordning och reda” har skrivit ett anonymt brev till kommunledningen. I brevet påstås att vissa anställda har betalt för full tid men jobbar deltid, tränar flera timmar per dag på betald arbetstid och att det finns fler anställda än vad som behövs i simhallen.

Spanaren har inte lyckats få tag på någon ansvarig chef för en kommentar på grund av semestertider.

Brevet. Klicka på det för att förstora!
Brevet. Klicka på det för att förstora!

Men så här står det i det anonyma brevet:

”Nu börjar vi personal på Valhalla som vill ha ordning och reda tröttna. Varför fick vi ingen ny avdelningschef som kunde styra upp denna arbetsplats? Varför kan vi inte få någon utifrån som kan badverksamhet att kika på detta och någon som vågar ta obekväma beslut så att det blir bra och rättvist för hela personalen?

Den nya arena chefen blir ju helt grundlurad av den gamla ledarstaben som sitter kvar ( konstigt nog) och framför allt simhallsgruppen med dess ledarskap som tillåter mygel.

Simhallen och dess personal styr och ställer det mesta tillsammans med ledning på Valhalla . Simhallen har alldeles för stor personal styrka minst två personal för mycket Detta ställer till med mycket osämja och orättvisor då det faktiskt är så att dom faktiskt går på rast varannan timme (4 timmar per dag tränar precis när dom vill). Till och med timpersonal blir avlönade med samma upplägg i simhallen.

Dom kallar det rondering, ja det heter så men det är inte på långa vägar så tidskrävande. Dom har stora överlappningar på schemat och till råga på detta så jobbar dom övertid på tävling och träning och skrattar oss andra rätt upp i ansiktet. Den gamla ledarstaben kan aldrig ändra eller göra en bra rättvis arbetsplats dom är för styrda av personal och äldre kollegor. Det är livsfarligt på en sådan här arbetsplats att göra personal till chefer.

Kontoret på badet jobbar inte heltid dom kommer och går som dom vill.

Titta bara på sälj och maknadskoordinatorn. Han har aldrig haft en 100-procentig tjänst och nu; vem är hans chef? Den chefen blir helblåst. Vad gör han egentligen?  Att han spenderar mycket tid på att stå ute och röka och snacka det vet vi. Det här är värre än någonsin. Skitsnacket blir bara värre och värre på våran arbetsplats. Kan man inte begära att personal är sysselsatta och håller sina arbetstider?

 Det hade varit bättre för oss att hamna under idrott o förening dom kan i alla fall badverksamhet. Dså mycket att granska på Valhalla men en sak är säker det som pågår är Bedrägeri och slöseri med skattepengar.

Och det förstör våran arbetsplats. Gör något!!”

Valhallabadet är enligt reklamen ”ett av Skandinaviens största inomhusbad med drygt en halv miljon besökare årligen”. Här genomförs mästerskap på elitnivå och här finns ett stort utbud av bad och rekreation, träning, kropps- och skönhetsvård.

Badet invigdes 1956.

Det är en av det kommunala bolagets Got Events många anläggningar..

Spanaren återkommer med kommentarer från de ansvariga.

Föregående

Anti-semitism på Renova: "Jag är en äkta NN - de andra är judar"

Nästa

Stadsbiblioteket: Tomhet i stället för böcker