Politikernas agerande för att rädda det privatägda Citysjukhuset +7 har retat upp högsta chefen för den regionägda Närhälsan.

– Befängt att hantera privata vårdgivare annorlunda. Oss har man inte hanterat på samma sätt, säger primärvårdsdirektör Marie-Louise Gefvert.

Hon pratar i en intervju med revisorerna som granskat affären Citysjukhuset +7.

För media vill hon inte uttala sig.

Tvärt om.

– Då jag är förvaltningschef håller jag låg profil medialt, säger hon i intervjun.

Så låg att hon inte ens vill skicka ett brev till regionen för att klaga på hur Närhälsan hanterats i samband med liknande granskningar som Citysjukhuset +7 utsatts för. Ett brev skulle nämligen diarieföras och därmed riskera att nå ut till pressen.

Närhälsan har tvingats betala tillbaks miljonbelopp till regionen. Utan att klaga offentligt – trots att de berörda vårdcentralerna anser att kraven inte varit underbyggda.

– Jag kan inte genera regionen genom att tillskriva och diarieföra. Som jag sa till Ralph (Harlid, beställardirektör) – jag kommer aldrig mer att acceptera så lättvindigt (jag har inte accepterat lättvindigt) men svalt på grund av regelverket.

Hon nämner bland annat vårdcentralerna i Hjo och Hentorp (Skövde) där de anställda ”kände sig oerhört överkörda”.

– Jag har inget emot sanktioner eller tillrättavisningar, men jag vill bli behandlad på lika sätt.

– Jag diskuterade med en kollega om +7 men kom ingen vart. Men min känsla jag haft är att Ralph Harlid (beställardirektören) varit bakbunden. Andra krafter som styrde. Och dessa krafter värnar om privata vårdgivare.

Läs också:

Frank Andersson beredd att avgå

Beställardirektören: Uppgörelsen med Citysjukhuset skadar regionen

 

Föregående

Beställardirektören: Uppgörelsen med Citysjukhuset skadar regionen

Nästa

”GothNet och TeliaSonera snackade ihop sig före anbudet”