På eftermiddagen i fredags trodde Evert Edwardson på Pennies from Heaven att rätt personer hade dykt upp för att ta över hans unika skivsamling.

Spekulanterna skrev på villkorade köpehandlingar, allt verkade klappat och klart. Evert Edwardson drog en lättnadens suck. Hans livsverk skulle få leva vidare.

Men redan på måndagen sprack transaktionen sedan bostadsrättsföreningen som äger fastighten på Södra Vägen begärt att få ett års hyra i förskott. Det spräckte kalkylen för de tilltänkta nya ägarna.

― Det var mycket tråkigt, säger Evert Edwardson, men jag förstår ju också att bostadsrättsföreningen måste vara mån om sitt hus och sin ekonomi.

Det var i förra veckan Spanaren skrev om den unika skivsamlingen med all slags musik och alla typer av medier riskerade att hamna på soptippen om ingen ”arvtagare” kunde uppbringas. Samlingen med musikhistoriskt värde har byggts upp av Evert Edwardson under nästan 70 års tid.

Artikeln visade sig bli den mest lästa i Spanarens korta historia med över 5 000 läsare.

― Nu gör vi ett nytt försök att hitta någon som kan ta över och fortsätta arbetet och förlänger samtidigt öppethållandet till 30 april, berättar Evert Edwardson.

Läs också: Unik skivsamling i Göteborg kan hamna på soptippen

Föregående

Efter Spanarens avslöjande: Revisorer kritiserar toppolitiker för mygel och vänskapskorruption

Nästa

Kommunen hotas av vite för buller på Önneredsskolan