Före detta kommunalrådet Jan Hallberg, tidigare moderaternas starke man i Göteborg, är upprörd över revisorernas granskning av tvisten med Citysjukhuset +7.

– Det är absurt! Om jag blir upprörd över vad jag uppfattar som ett rättsövergrepp så är det min skyldighet som medborgare att göra de ansvariga uppmärksamma på det.

–  Skulle jag då säga att jag kan inte ringa Frank Andersson för honom känner jag. Och jag kan inte kontakta Johnny Magnusson för honom  känner jag. Jag får gå ner till tredje suppleanten för honom känner jag inte. Vad är det?

Jan Hallberg är fortfarande upprörd över det rättsövergrepp han anser att Citysjukhuset + 7 utsatts för av landstingets beställardirektör Ralph Harlid.

Ännu har ingen fått del av det underlag beställardirektören hade för miljonkraven på Citysjukhuset.

– Harlid dömde ut ett skadestånd på nästan fem mijoner. Då begär sjukhuset att få reda på vad kraven grundar sig på. Inte vid något tillfälle har de fått se det. Inte ens Hälso- och sjukvårdsnämnden som tagit beslut om att få se underlaget har fått ta del av det, säger Jan Hallberg.

– Fortfarande vet ingen, i vart fall ingen utanför Harlids kansli, vad Citysjukhuset +7 gjort för fel.

– Det här är nog det värsta rättsövergrepp som jag har sett under min tid som politiker. Det är för jävligt att revisionen inte tittat på sakfrågan.

Läs också:

Göteborgsandan och korruptionen

Revisorer kritiserar toppolitiker

 

Föregående

Göteborgsandan och korruptionen som inte tagits på allvar

Nästa

Efter Spanarens avslöjande: Revisorer kritiserar toppolitiker för mygel och vänskapskorruption