För ganska precis ett år sedan startades det kommunala partiet Öppna Göteborg! efter en skarp debattartikel av professor Dennis Töllborg. Första stormötet fyllde salongen i Folkteatern.

Partiets program var entydigt: målet var att erövra plats i kommunfullmäktige för att kunna bekämpa korruption, maktmissbruk och illojal maktanvändning som gett Göteborg dåligt rykte i hela landet.

Tiden fram till valet var kort. Inte heller hade partiet de ekonomiska resurser de etablerade partierna förfogade över. I valet fick partiet 6 070 röster fördelade på de fyra valkretsarna. Det räckte inte för representation i KF.

Hur gick det sedan? Efter att partiet slickat såren efter motgången under hösten samlades i lördags ett 20-tal av de mest aktiva medlemmarna med grundaren Dennis Töllborg i spetsen till en idékonferens i ett igensnöat Masthugget för att diskutera framtiden.

Första beslutet blev att fortsätta kampen. Den infekterade frågan om hur Göteborg styrs lever och partiet siktar på att ta nya tag med sikte på valet 2018. Fram till dess skall partiet bl a skaffa sig ekonomiska resurser, planera för en effektivare valkampanj samt fortsätta att peka ut och debattera oegentligheter i kommunens skötsel.

Föregående

Ta vagnen från Angered

Nästa

Mats Pilhem vet inte varför han fick sparken