Hej Sture Hegerfors – några av dina skämt- och satirteckningar kan nu läsas här på vår sajt. Vi utökar galleriet med en ny teckning varje vecka.

Till att börja med, vem är du och vad sysslar du med?
 – Jag är journalist, tecknare och författare, gravt medelålders. Är dessutom president i Svenska Serieakademin – som fyller 50 nästa år! Jag har tecknat P.S. i Göteborgs-posten sedan hösten 1972. Det är länge. Men det är också roligt, jag har en otroligt stimulerande kontakt med läsarna. Min senaste bok utkommer lagom till Bokmässan. Den heter Många hundra nya vitsar och historier från Göteborg.

Du publiceras ju normalt sett i GP. Hur kommer det sig att du låter Spanaren publicera några av dina teckningar?
 – Jag blev tillfrågad och övertalad av min före detta GP-kollega Eva Heyman som numera jobbar med Spanaren. Jag sympatiserar med Öppna Göteborgs värderingar och ambitioner.

Vad tycker du om korruptionsfrågorna i Göteborg? Är det ett stort problem?
 – Ja, det är ett stort problem. Inte olösligt, men stort. Jag tycker att Göteborgs-Posten har varit duktiga på att rota i problemen. Det är ganska symptomatiskt att flera gamla GP-medarbetare medverkar i Spanaren.

Vad tycker du om Spanarens funktion? Behövs det en webbtidning som granskar hur Göteborg styrs?
 – Spanaren är en av många goda krafter som tagit upp kampen för en genomlysning av  Göteborgs makt- ochmygelstrukturer. Mycket arbete återstår, tyvärr. Hoppas att ÖG och Spanaren orkar fortsätta med sin viktiga och välbehövliga verksamhet framöver.

Har du något mer som du vill tillägga?
 – Jag anser att Göteborg behöver ett stort nöjes- och humormuseum. Det känns angelägnare och mer motiverat än Alfons Åbergs Kulturhus. Den förre GP-medarbetaren Per Nygren har i Spanaren berättat om fifflet i samband med dess tillkomst, upprörande och sorglig läsning.

KLICKA HÄR för att komma till teckningarna!

 

Föregående

Fortsatt strid kring Osbeckska fonden

Nästa

Göteborgarna sade nej i vrede