Landskamp. En idrottslig envig mellan länder. Ofta med väldigt mycket prestige och ära på spel.
Men det är inte alltid så. Titta på bilden ovan, tagen vid femtiden på eftermiddagen i lördags, i nya Åby Isstadion i Mölndal.
Sveriges U21-damer har just besegrat Nederländernas damlag med 23-0.
Ett förkrossande nederlag – rent siffermässigt.
Istället för att fira, eller gråta, på varsitt håll, förenas bandyspelarna i en gemensam lagbild, över nationsgränserna.

Åby Isstadion exteriör
Det senaste tillskottet bland bandyns inomhusarenor, Åby Isstadion i Mölndal. Bild: Per-Arne Fernsund.

Så kan också idrotten vara. När den är som bäst.
Eller som den svenska förbundskaptenen Christer Andersson uttryckte det.
– Vi har haft en väldigt fin helg. Allt har fungerat bra, både på och utanför planen. Det har också varit väldigt roligt att träffa och möta Nederländerna i två matcher i den nya arenan i Mölndal.

Nederländernas målvakt fick hålla nollan
På söndagen möttes de bägge lagen igen. Sverige ändrade om lite i sin startuppställning. Men den sportsliga överlägsenheten bestod.
Det blev seger med 20-0. Men för Nederländernas andremålvakt, Maureen Wennekes, 15, blev det ändå en dag att minnas. Hon byttes in vid ställningen 20-0, gjorde ett flertal fina räddningar och höll nollan.

Gemensam buss till och från arenan
Då ska man ändå komma ihåg att förstemålvakten Emma Fondse dessförinnan gjort mer än 25 räddningar på öppna svenska chanser.
– Maureen har ju nu bäst statistik av våra målvakter, med noll insläppta mål, skämtade Nederländernas förbundskapten Mikael Bratt.
Efter matchen lämnade de bägge lagen arenan i en gemensam buss. Samma buss som de gemensamt kom till Åby Isstadion med. I vilken annan lagidrott skulle det kunna hända?

Pengar in på föreningens konto
För arrangemanget stod Mölndal Bandy i samverkan med Svenska Bandyförbundet. Publiksiffran under dubbellandskamperna gjorde att det blev en plusaffär för arrangörsföreningen.

Föregående

Utköp ett kostsamt offentligt oskick

Nästa

Vilken tur att Arne inte blev fotbollsproffs