I år är det 40 år sedan bluslegendaren Muddy Waters gick ur tiden. Det uppmärksammades i helgen på KoM Bar i Sannabacken, där tre band spelade varsitt set under kvällen som gick under namnet ”Muddy Waters Memorial”.
Rubriken kunde lika gärna varit ”Hyllning till bluesmusik i allmänhet.” För det var precis vad det var. Och en bra sådan.

Blues är alltför ofta en musikform som förknippas med årsrika farbröder. Men det finns undantag från den regeln. Ett sådant är Blues Boosters från Göteborg, en kvartett i 30-årsåldern som ger väldigt gott hopp om framtiden för de blå tonerna.
Och de var inte ens födda när Muddy Waters gick ur tiden.
Mattias Ollas, trummor, Robin Fredriksell, bas och sång, Petrus Nordh, sång och gitarr och Filip Bergström, slidegitar och munspe,l är killarna som tillsammans är Blues Boosters.

Sprudlar av spelglädje och kärlek till det blå
Att de älskar denna gamla musikform råder det ingen tvekan om – och det visade de med eftertryck under de 45 minuter de fick på scenen. Samspelt och med en smittande spelglädje bjöd de på ett pärlband av nummer, de flesta uptempo-låtar, av det slaget som får publikens mungipor att peka uppåt.
Canned Heat’s klassiker ”On the road again” blev en särskild favorit för mig denna kväll. Och jag tror att Bob ”The Bear” Hite nickade gillande i sin himmel.

Big Foot Pack satte tonen
Blues Boosters var det andra bandet på scen denna kväll. Först ut var Big Foot Pack, en kvintett herrar med ett antal fler årsringar än sina kolleger i Blues Boosters. De gjorde en stabil och samtrimmad insats vilket satte tonen för resten av kvällen.

Alien-gitarristen dök upp i finalframträdandet
För finalframträdandet svarade Thomas Jo’ Group.
Denna afton förstärkta av ingen mindre än Tony Borg, med sin karakteristiska Marshall-förstärkare. Tony är känd från bl a Alien (med Jim Jidhed) och Road Dust.

Föregående

Trångt, störigt, jobbigt - och alldeles underbart fyllt av energi

Nästa

Chalmersprofessorn: "Väntar mig ingen slutrapport om Estonias förlisning"