Nu drar bokmässan igång i Göteborg – årets största bokfest.
Teman är Judisk kultur, Staden och Ljud.
Besökarna kommer att kunna kryssa mellan 28 olika scener på mässgolvet och mycket försiggår också i förlagens montrar – allt detta är inkluderat i entrébiljetten. Dessutom återkommer Bokmässan By Night för andra året, från klockan 19 på fredag – särskild biljett behövs för det.

Nuförtiden delas besökarna inte upp i fackfolk och ”allmänhet”, såtillvida att allmänheten är välkommen redan när portarna slås upp torsdag 28/9 klockan nio.
Dock är programmet anpassat mest för lärare, förskollärare och bibliotekarier under torsdagen och fredag fram till klockan 14. Efter 14 på fredag sänks priset på entrébiljetten och har man någon att gå med så gäller 2 för 1 efter klockan 14 på söndag.

Judisk kultur ur många olika synvinklar
Temat Judisk kultur presenterar judisk kultur från Bibeln till idag. Olika aspekter av judisk historia, filosofi, litteratur, film, musik och samhällsliv blir belyst.
Programpunkterna arrangeras i samarbete med kulturinstitutionen Judisk kultur i Sverige.

Samtal om staden som skådeplats och fristad
Med temat Staden vill Bokmässan skapa samtal om den urbana miljön, inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt för att möta framtidens utmaningar. Forskare, filosofer och författare kommer att diskutera stadens problem och möjligheter.
Temat tar utgångspunkt i 400-årsfirande Göteborg, som dessutom är en av Unescos litteraturstäder, och bland annat stadsutveckling, gentrifiering och behovet av platser för fri kultur kommer att utforskas.

Tema ljud med Ewerlöf, Cohen och Granberg
Under tema Ljud kommer publiken bland annat att kunna träffa ljudboksförfattare, poddare och inläsare, bland andra Katarina Ewerlöf, Katharina Cohen och Fredde Granberg.

Föregående

Innovativ guldmedalj till förre VDn för Volvo - och ytterligare tre ledare

Nästa

Allmännyttan vill höja med ytterligare sju procent nästa år