Ringbo filmplattform
Som ideellt arbetande klubbchef ingår filmande av matcher i arbetsuppgifterna för Pär Ringbo.

Varje år utses Årets Eldsjäl av Svenska Bandyförbundet.
Denna utmärkelse har nu hamnat i Mölndal.
För en dryg vecka sedan fick nämligen Pär Ringbo, ideellt arbetande klubbchef i Mölndal Bandyklubb, denna utmärkelse för den gångna säsongen 2022/23.

Bra jobbat av en hälsing, som via Linköping hittade till Göteborgs-området.
Pär har varit en av de drivande krafterna i arbetet med att få till stånd en inomhusarena för issport vid Åby Arena-stad i Mölndal. Nästan vägg i vägg med alldeles nyligen öppnade nya Åbybadet.

Bandyhall Mölndal
Den nya hallen för isport i Mölndal växer fram. En grundförutsättning för överlevnad och expansion.

Kan det bli premiär på is i nya hallen i november?
Skalet till hallen är på plats, vilket betyder väggar och tak. Sedan återstår mycket arbete med innandömet.
En optimistisk förhoppning är att det ska gå att åka skridsko, träna och spela i hallen från mitten av november. En mer pessimistisk, eller försiktig, plan säger runt årsskiftet 23/24.

SM-guld med Edsbyns 72:or aktiva höjdpunkten
Som aktiv nådde Pär höjdpunkten med spel i Edsbyns lag för pojkar födda 1972 som vann SM-guld såväl för pojkar som juniorer. Där ingick spelare som sedan blev större namn såsom Magnus ”Kuben” Olsson, Stefan Larsson,  Stefan Asikainen och Svenne Olsson (mångårig förbundskapten för svenska bandylandslaget).
Om man nu inte anser att fortsatt spel med BK Rosa i division 3 Sydväst är en fortsatt höjdpunkt…

Priset går till en engagerad ledare med fullt ös
Men det är alltså för sina insatser och sitt engagemang som ledare i många olika sammanhang som utmärkelsen Årets Eldsjäl går till Pär Ringbo.
– När jag engagerar mig är det till fullo och när jag kör på är det fullt ös, säger Pär.

Ny hall ger förutsättningar för ökad tillväxt
Mölndal Bandy har en bred verksamhet, damlag i Elitserien, herrlag i division 1, med ambitioner att snarast avancera till Allsvenskan och ungdomslag i nästan alla åldersklasser.
Och med den snart färdiga hallen finns goda förutsättningar för ökad tillväxt. Förutsättningar för att spela och träna inomhus ger grunden för detta. Det visar utvecklingen för grannklubben SK Höjden som kunde ta sin nya hall på Ruddalen i bruk 10 december 2022.
– Elit och bredd i klubben är i fokus. Och att få både flickor och pojkar, kvinnor och män att vara delaktiga på lika villkor, säger Pär i en intervju på svenskbandy.se.

Föregående

Kalla fötter och bordläggning - då försenas garaget än en gång

Nästa

Styrelsens besked: Bryt beroendet av bemanningsföretag