Jubileumsfestivalen i Frihamnen är i full gång.
Folkligt, festligt och fullsatt är en gammal slogan som väldigt väl beskriver läget under festivalen som pågår i dagarna fyra när 402-åringen Göteborg firar 400.
Spanarens fotograf Erik Lindahl var på plats när festligheterna drog igång
Franska Trion var först ut på Utomhusscenen och värmde upp för Symfonikerna och Augustifamiljen med gästartisterna José González, Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin.

Startkvällen avslutades med legendariska britpopbandet Suede med Brett Anderson i spetsen. En spelning som enligt Daniel Claesons recension i Göteborgs Musikklubb (GP) var en perfekt avslutning på första jubileumsdagen.

Franska Trion
Först ut på utomhusscenen under tälttaket var franska trion, som här tackar publiken. Fr v Matti Ollikainen (piano och sång), Viktor Turegård (bas) och Christopher Cantillo (trummor). Lägg märke till Christophers T-shirt som hyllar den förre trummisen, som avled av blodförgiftning 2019.
Jubileumsfestival 4
Vandring på hög höjd är en av många aktiviteter man kan ägna sig åt under Jubileumsfestivalen i Frihamnen.
Föregående

Tre partier vill köpa ryska konsulatet

Nästa

Så räddades Göteborgs position i korruptions-toppen