Andreas Carlson
Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD). Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen tänker inte ta itu med Västlänken just nu. Bollen ligger hos Trafikverket.
Det beskedet gav infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) i riksdagen i dag, onsdag.

Mattias Jonsson (S) från Göteborg hade ställt några frågor till finansminister Elisabeth Svantesson om det omstridda projektet. Han undrade hur regeringen tänker hantera de ökande kostnaderna för Västlänken, hur den tänker se till att bygget fullföljs enligt tidsplan och hur göteborgarna ska slippa ytterligare kostnader för projektet.

”Allvarligt, men Trafikverket har ansvaret”
Infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) tog över frågan eftersom den ligger inom hans område.
Han betonade att Trafikverket har ansvaret men att han tar problemet på stort allvar.
– Jag förutsätter att Trafikverket genomför de åtgärder som krävs för att hantera den uppkomna situationen inom projektet Västlänken, sade Andreas Carlson. Vilka ekonomiska konsekvenser som kommer att uppstå med anledning av delprojektet Haga är ännu inte klarlagda då en ny upphandling måste genomföras. Jag kommer därför att följa denna fråga mycket noga.

 

 

Föregående

Mölndals kommun straffas - skrev avtal utan upphandling

Nästa

Garageföreningen måste betala 5,2 miljoner - ytterligare ekonomiska krav på styrelsen