Kulturnatta i Göteborg är en kulturfestival som har arrangerats över hela stan i 30 år.
Årets upplaga, fredag 28 oktober, av det omtyckta evenemanget är således den 31:a i ordningen då allt vad stan har av kulturarbetare har tar chansen att visa upp sig.

Festivalen arrangeras av Göteborgs stad i samarbete med ”det fria kulturlivet” som det står i programmet. Vem som helst kan anordna en programpunkt och öppna dörrarna. Och precis allt är i princip gratis om inget annat eventuellt anges.
Deltagarna ordnar själva sina inslag utan annan medverkan från kommunens sida än hjälp med marknadsföringen i form av programblad och karta, vilka man hittar genom att googla på Kulturnatta 2022.

Evenemang för alla smakriktningar och intressen
Här finnas evenemang för all smakriktningar där bland andra konstnärer, konsthantverkare, skådespelare och musikanter visar upp vad de kan erbjuda en kulturellt intresserad allmänhet.
Enligt programmet har teatrar, biografer, bibliotek, gallerier, ateljéer och även kulturhus öppet i vissa fall.
Eftersom evenemanget alltid utspelar sig sent på hösten har det ofta varit litet si och så med vädret. Prognosen för fredag denna vecka ser inte oäven ut men det finns viss risk för nederbörd. Men inte snö eftersom temperaturen kommer att hålla sig kring 12-13 grader.
Mycket nöje önskar Spanaren sina läsare.

Föregående

Mindre än hälften av läkarna törs kritisera

Nästa

Så koncentreras makten över våra medier