MEDAN RÄVSPELET i riksdagen avslutades idag presenterades en app där man bland annat kan höra hur en räv skäller. Påpassligt av Sveriges Jägareförbund. Detta inspirerar till följande djupa analyser av svensk politik.
Gamle centerledaren Gunnar Hedlund som för övrigt avgick för rätt precis 50 år sedan påstods ha en räv bakom varje öra. Ett tecken på list.
Samme Hedlund hävdade ofta att man inte skulle sälja skinnet innan björnen var skjuten. Man tar inte ut en valseger i förskott.

ÄVEN DÄR håller sig Jägareförbundets app väl framme genom att visa hur björnspillning ser ut.
Jag vet inte om Annie Lööf tänkte på sin företrädare Hedlund då hon stod i talarstolen idag, men något rävaktigt var det allt över hennes framträdande. Någon björn i form av Stefan Löfven tänkte hon inte skjuta.
Riksdagens kammare bestod för dagen av rävar i tre färger. Röda (nej till Löfven), gröna (ja till Löfven) och gula (avstod).

NÅGON UNDRAR kanske vart de normalt blå rävarna tagit vägen. De var för dagen röda. Politiker har nämligen liksom kameleonter förmågan att skifta färg efter behov. Följaktligen passade det Stefan Löfven bättre att vara grön än röd just denna dag.
Jägarförbundets app låter lyssnarna ta del av utterns gnäll. Där har politiken ingenting att lära.

Föregående

Volvos nästa stora SUV blir helt el- och datadriven om kunden vill

Nästa

Lästa böcker - en allt svårare affär