onsdag, mars 22 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

 

OM SPANAREN vore ett barn skulle den börja skolan i höst. För nu på söndag den 2 maj fyller vår tidning sju år.

Så långt tänkte vi verkligen inte när vi drog i gång den här ideella verksamheten 2014. Då handlade det om att jaga Göteborgs ökända korruption. Vi har förstås inte gett upp den ambitionen men producerar så mycket mer.

Enligt Första Moseboken följdes sju feta år av sju magra (i Egypten). För vår del hoppas vi på det omvända. Alltså att de feta ligger framför oss. Detta i form av fler läsare trots stenhård konkurrens på nätet.

NU SKA SPANAREN inte klaga på enbart magra år. Det har gått riktigt bra till och från. De mest lästa artiklarna har handlat om skandalhistorier i Göteborg, granskning av Västlänken, artiklar om medier och en del sport.

Vi är särskilt nöjda med en sak. Spanaren har under alla dessa år publicerat nytt material precis varje vecka. Inga sommarlov här. Inget uppehåll under storhelger.

Nättidningen Spanaren står för seriös lokal journalistik. Den visar att det går att bedriva granskning på ideell grund.

UNDER DE SJU åren har vi haft omsättning på redaktionen. En del medarbetare har slutat, andra har tillkommit. Så kommer det att fortsätta.

Dock behöver vi hjälp av er läsare. Tipsa oss om det ni tycker att vi bör ta upp i våra spalter. Mejla då till redaktionen@spanaren.se. Ni förblir anonyma. Vi har inte lov att röja våra källor.

Välkomna att följa Spanaren in i det åttonde året!

Previous

Hyran upp närmare tre procent för 74 000 hushåll

Next

Osäkra betyg på TV-debatten

About Author

Börje Andersson

Politiskt intresserad sportfåne och pensionerad journalist.

Check Also