Här fortsätter Spanarens berättelse om vår fotograf Erik Lindalhs möten med stora bluesartister. Nu är turen kommen till Lowell Fulson från Los Angeles, en av de främsta utövarna av den amerikanska elektrifierade efterkrigsbluesen.

Det var den 5 november 1980. Lowell Fulson med band skulle spela på Studentkåren. Erik var ledamot i styrelsen för Göteborgs bluesförening. Eftersom han dessutom hade bil fick han äran att hämta den store gästen på Victors Hotell på Skeppsbroplatsen (numera Comfort Hotell).

Chauffören/fotografen tog hissen upp och knackade på rum 122, Inget svar. Erik gick på offensiven. Kände på dörren. Den var olåst. Erik smög in.

I sängen låg amerikanen och sov under täcket. Han var lättväckt. Han stod upp. Han var klar för ”showtime”.

Men hur vågade han sova med olåst dörr? Fulson berättade att han alltid gjorde det på hotell. För om det började brinna skulle inget hindra någon i personalen att snabbt komma in och slänga vatten i ansiktet på honom.

Bilden: Lowell Fulson låser hotelldörren på utsidan. Sen bär iväg till Studentkåren för spelning den 5 november 1980. Foto: Erik Lindahl

Föregående

Stena satsar på batteridrift

Nästa

Segeljättar biltransporternas framtid